Home Singles YUMA – Heartbeat (Eigen Beheer)

YUMA – Heartbeat (Eigen Beheer)

by Kris Van den Bossche

Heartbeat is de eerste release van Yuma als groep, al is de band genoemd naar frontvrouw Yuma Claeys (gitaar, bas en lead zang), hij kreeg verder vorm met Zeno Van Mulders (elektronica), Aiden Clarke (bas, gitaar) en Daan Verstraete (drums). Ze haalden als startende band de recentste Sound Track finale in West-Vlaanderen, met een kus van de juf en een bank vooruit. Ook onze man in Brugge was onder de indruk.

Foto © Noé Lagaert

En wat een droomstart is deze single!

Heartbeat gaat over het zoeken van innerlijke rust. Het nummer begint als een perfecte zachte folksong, maar ontluikt, zodra na een minuutje de drums ons op sleeptouw nemen. Nog een beetje later wentelt, draait en keert het nummer, worden melodie en geluid vervormd en complexer. We horen verschillende stemmen zingen en in de verte kijkt Adrienne Lenker en misschien nog vooral het Radiohead van In Rainbows mee. Om maar te zeggen het klinkt boeiend, knap en verrassend. En gewoon erg goed.

Yuma werkt aan een eerste ep en kondigt nu al de releaseshow aan op 18 december in de Charlatan.

De zomer moet nog beginnen en we hunkeren nu al naar dit leuke auditieve pakje onder onze kerstboom. Yuma is een band om te volgen.

YUMA | Instagram

YouTube – Yuma Heartbeat
Spotify – YumaHeartbeat

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More