Home Singles WEST WICKHAMS – Damned Defiant

WEST WICKHAMS – Damned Defiant

by Nel Mertens

West Wickhams zijn Jon Othello en Elle Flores, een Brits, psychedelisch punk noir tweetal, oorspronkelijk afkomstig van Tresco, één van de Scilly-eilanden. Tresco staat bekend als het eiland van de verloren zielen en is de thuisbasis van subtropische planten en schipbreukelingen. Inspiratie genoeg dus, om donkere nummers te gaan schrijven. Ze zijn onlangs verhuisd naar Richmond, Surrey, waar de wezens heersen. Een nóg betere reden om nog donkerder te gaan schrijven.

Ze zijn beïnvloed door Mary Shelley, Whitby Abbey, Pipe orgels, bloemen, polkadotkatten, donkere punk, gotische romans, rock-‘n-roll-autobiografieën, kastelen, abstracte schilderkunst, euforie, mist, herfst, Halloween, optische illusies, Edgar Allan Poe en Andy Warhol.

Damned Defiant is de laatste track van West Wickhams ep Vivre Sa Vie (december 2023), die in de kijker gezet wordt met een videoclip.

Het drumwerk neemt deze track op sleeptouw, terwijl golven elektronica glinsterend langs je huid tintelen. Heel opstandig klinkt de track niet, want – buiten het snedige drumwerk dan –  is Damned Defiant een zacht ijle wolk, die je hoofd meeneemt langs de bruisende golven, die we ook in de clip te zien krijgen.

Damned Defiant!
Damned Defiant!
Damned Defiant!
Damned Defiant!
This is mutiny
Exit digital land at sea
Leave the corrupt corporations behind
Let the water wash over you
and restore

Inhoudelijk is het dan wel weer een protestsong. Muiterij tegen digibesitas en corruptie, die de hoop uitspreekt dat het water ons zal overspoelen en herstellen. Mooie boodschap in een sterke song!

Damned Defiant is de laatste track op de ep Vivre Sa Vie die digitaal en op cd verscheen.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More