Home Belgisch YSMÉ – Limieten

YSMÉ – Limieten

by Felix Sandon

Quizvraag: Hoeveel vrouwelijke rappers uit ons land ken je die in het Nederlands rappen? Toegegeven, wij kunnen er ook niet veel opnoemen. Gelukkig is er Ysmé: de Sound Track-laureate hoorden we eerder al in het Frans en het Engels, nu laat ze ook in het Nederlands haar woordenstroom vloeien.

Zelf omschrijft de rapper Limieten als “een korte, upbeat zomersingle met een tof verhaal”. De baslijn en licht dissonante synths die ergens naar lijken op te bouwen, maken meteen duidelijk dat het woord ’tof’ eerder relatief is. Voor de tekst putte Ysmé immers inspiratie uit verschillende situaties in haar leven waarbij ze haar persoonlijke grenzen (oftewel limieten) moest stellen. Dat resulteert in schitterende vondsten als “Ik zet punten achter zinnen / Dat maakt plaats vrij / Voor mij.”

Kort is het nummer zeker wel: wie één seconde niet oplet, mist meteen veel. En dat is jammer, gezien het tempo waaraan Ysmé haar bevindingen met de wereld deelt. “Nu heb ik tijd / Tijd voor mij”, rapt ze, maar als luisteraar moet je ook de tijd nemen om Limieten meer dan eens te beluisteren, wil je alles uit de voorbijrazende tekst halen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More