Home Belgisch YSMÉ – Genius

YSMÉ – Genius

by Felix Sandon

Ysmé mocht in 2021 het podium betreden als een van de Brusselse laureaten van Sound Track, maar wij kennen haar al veel langer, van toen ze ons verraste met een drietalig nummer over angsten en onzekerheden. Met Genius laat de rapper nu een nieuwe single op de wereld los.

© Björn Comhaire

De beat waarmee het nummer begint, voorspelt al meteen dat er onheil op komst is. Dat past perfect bij de videoclip, waarin een meisje door de gangen van een winkel struint met een brandblusser en een ontvlambaar product in handen en gespot wordt door de bewakingscamera’s. Een video als kortfilm dus, die je vanaf de eerste seconde in de ban houdt omdat je wil weten hoe het allemaal afloopt, daar zijn we altijd fan van.

Een aantal seconden onheilspellende gitaar, gepaard met een tikkende beat, bouwt de spanning nog verder op. Meer nog dan de tekst van Ysmé: hoe glashelder de stem van de rapper is, zo cryptisch zijn haar woorden. Maar misschien begrijpen we gewoon niet alles, getuige haar zinnen “I can write words / You don’t understand / Send them over / Drawing in the sand / Metaphor too deep / Calling in your sleep.”

Opvallend is dat we in de videoclip een stukje meekrijgen uit een tutorial, waarin de protagoniste van het verhaal uitlegt hoe ze haar ‘uitvinding’ gemaakt heeft. In de single is dit vervangen door de mededeling “Beste kijkers, de volgende acties zijn gevaarlijk en uitgevoerd door professionelen. Gelieve deze niet thuis uit te proberen.” Maar om te weten welke acties dat dan precies zijn, moet je ook weer de video bekijken.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More