Home Singles YSA BERMEJO ft. BOCAFLOJA – La Chica De

YSA BERMEJO ft. BOCAFLOJA – La Chica De

by Hans Vermeulen

Bijna een jaar na de release van haar geweldige debuutplaat Empieza Otra Vez komt Ysa Bermejo, onze favoriete Spaanse Rotterdamse, de lockdown 4.0  (wie houdt dit nog bij?) verzachten met een nieuwe single en naar goede gewoonte oogstrelende videoclip voor het nummer La Chica De, waarop Bocafloja een prominente rol kreeg toebedeeld.

Deze man is een New Yorker en veelzijdig artiest, documentairemaker, filmmaker, producer, fotograaf, designer, rapper en regisseur. In ons land werkte hij al voor Nuff Said.

@ Nina Michailidou

Uitgangspunt voor dit nummer is het feit dat Ysa geen muziek maakt om indruk te maken met de techniciteit van haar stem, maar wel om emoties los te weken. Mensen die alleen klagen moeten de knop omdraaien en ook leven als het regent. Kom met dit geklaag niet te dicht in de buurt van het mambomeisje, het tangomeisje… La Chica de…. Ysa wil aangeven dat iedereen zijn of haar eigen koers moet bepalen en moet uitgaan van eigen instincten zonder de druk van buitenaf te laten inwerken. “I’m not afraid to kill, I’m not afraid anymore I’ve got plenty to breathe”. Dit alles wordt in het sappig Spaans gezongen maar de vertaling klinkt alvast ruw.

@ Nina Michailidou

Ysa is Ysa, dus zit er altijd veel venijn in de staart. De clip werd integraal opgenomen in Rotterdam wat zorgt voor adembenemende beelden van een kleurrijk sensuele dans tegen een koud industrieel of modern decor. Wat een contrast. Ysa ziet er ook weer oogverblindend uit. Het nummer is voor de tijd van het jaar erg zomers met een onklopbare chilled out lounge vibe. We slepen ons heupwiegend de donkere decembermaand in. Graçias Ysa!

Wat we van haar debuutalbum vonden, lees je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More