Home Singles YERRA YERRA – Hard World

YERRA YERRA – Hard World

by Bart Verlent

Het Limburgse trio CandleBags is niet meer. Inge Henrotay, Seppe Dausi en Robson Mangelschots vonden dat het de hoogste tijd was om een nieuwe wind te laten waaien doorheen hun geluid. Daarom veranderden ze hun groepsnaam in Yerra Yerra; CandleBags dekte lading niet langer. De focus lag in het verleden vooral op dynamiek, nu houden ze meer van een trippy aanpak.

© Yerra Yerra

Het trio is volop bezig aan hun debuutalbum dat volgend jaar in februari zal verschijnen. Het album staat in het teken van de vele facetten van het leven. Van intieme liefde tot krachtige hysterie. Met Hard World krijgen we een eerste voorproefje.

Het nummer werd geschreven in de naweeën van de corona crisis maar is op dit moment nog steeds actueel met immer stijgende energieprijzen. De mensen blijven onder druk staan. Het is een smeekbede om eindelijk weer deel te kunnen nemen aan een “normaal leven”. Het is een lied om samen onze frustratie uit te zingen en elkaar terug lief te hebben, te ruiken, te voelen.

De inhoud van het nummer heeft een wat hippie ‘back to the seventies’ vibe maar die hangt verder niet echt in de song. In vergelijking met de CandleBags sound, houden de gitaren zich iets meer in. Er hangt een vreemde spanning doorheen het nummer, we krijgen het gevoel dat de gitaren gaan ontploffen, maar dat gebeurt uiteindelijk niet. De gitaren en subtiele synth geluiden zitten op dezelfde lijn zonder elkaar te overdonderen. Henrotay’s stem klinkt nog steeds hemels en vult het lied prachtig aan.

We begrijpen volledig dat het trio van naam wou veranderen nadat ze van sound zijn veranderd. Yerra Yerra klinkt subtieler en meer ingetogen tegenover CandleBags. Het nummer klinkt een stuk mysterieuzer en minder ‘in your face’.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More