Home Singles MESSIDOR – Valuable (Klankzalf)

MESSIDOR – Valuable (Klankzalf)

by Bart Verlent

Soms moet je het niet te ver gaan zoeken om een groepsnaam te bedenken, dat moeten Ward Daenen, Maarten Moesen (Stef Kamil Carlens, Guido Belanto) en Bert Hornikx (Astronaute) gedacht hebben. Messidor was de tiende maand van de Franse republikeinse kalender, ook bekend als de oogstmaand en toevallig woont Daenen in de Messidorlaan… De afgelopen twee jaar speelde Ward solo of met band concerten in Antwerpen (als voorprogramma van Chantal Acda), Brussel (Muziek in het park) en Gent (Bright Lights Session).

© Messidor

Vorig jaar werd de basis gelegd voor het debuutalbum When Things Go Missing in de Finster studio van Joris Caluwaert in Antwerpen. Bert en Maarten vulden de nummers later aan met overdubs. We mogen de langspeler pas verwachten begin 2023 maar we krijgen nu al een eerste single te horen. “Valuable is een lied over een volle liefde halfweg een leven. Een sequel voor iets nieuw, een prequel voor vieux amants: in die tussenruimte verschuiven de bakens zacht maar zeker richting mooi en groot geloof. De stemmen, de drums, de gitaren willen daarom klinken als een versterkerlamp: gloedvol en warm”, aldus de perstekst.

Het is een melancholisch pareltje waar met ingetogen arrangementen een warm deken wordt gemaakt waar Daenens zachte stem subtiel bij past. Heel veel gebeurt er niet in dit nummer maar dat hoeft ook niet. De soberheid en ingetogenheid zeggen zoveel en maken veel indruk.

Het trio kleeft zelf het etiket indiefolk op hun muziek maar hun songs zijn zo kleurrijk dat ze veel breder gaan. Er worden referenties gemaakt naar The Blue Nile, Bon Iver, Villagers en Nits. Wij willen het rijtje graag aanvullen met Talk Talk en The Me In You.

Messidor is zeker een band om in het oog te houden. Als al hun songs zo een hoog niveau halen als deze Valuable, dan mogen we nog veel mooie dingen verwachten van dit trio.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More