Home Singles YELLOW CITY – Patience (Eigen Beheer)

YELLOW CITY – Patience (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Uit de Kempen komt Yellow City, een moderne rockband die een eigen geluid creëert door elektronica en soms zelf gefabriceerde instrumenten te integreren in een klassieke opstelling van zang, gitaren, drum en bas. Het viertal is afkomstig uit een deelgemeente van Geel wat meteen de bandnaam verklaart.

In juni verschijnt het debuutalbum Requiem. Het nummer is een dodenmis geschreven door frontman Dries Van Den Bulck voor zijn vader. Hij was de man die Dries de liefde voor muziek bijbracht en uit het leven stapte toen de zanger/ gitarist zestien was.

Patience is inmiddels de vierde single uit het te verschijnen album. Het nummer gaat over de frustratie die hij voelt over de middelmatigheid van het leven. Een gevoel dat veel twintigers overvalt wanneer hun leven in een definitieve plooi begint te vallen. Van Den Bulck is net vader geworden en wil de kleine rocker alle liefde en kansen geven, maar hij blijft ook ambitieus in de dingen die niets met zijn werk of gezin te maken hebben.

Terwijl we op hun vorige single Dance een postpunk-vibe hoorden, gaat Yellow City op Patience meer hun eigen weg. Het is een knappe, ijzersterke song met een straf eigen geluid. Wat wil een mens nog meer?

FACEBOOK

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More