Home Belgisch ERIC GEURTS – Mysterious (It’s All Too Serious) (Flying Snowman Records)

ERIC GEURTS – Mysterious (It’s All Too Serious) (Flying Snowman Records)

by Mark Van Mullem

Op 14 april 2021, uitgerekend op zijn verjaardag, bracht Eric Geurts zijn debuut-album Leave A Mark uit. Dat de Luminous Dash-redactie daar bijzonder opgetogen mee was, kon je hier al lezen. Maar dat is dan ook Erics ‘schuld’! De singles die de plaat voorafgingen, schiepen torenhoge verwachtingen die het album probleemloos inloste.

Op vrijdag 28 mei loste Geurts opnieuw een single uit het knappe debuut: Mysterious (It’s All Too Serious).

Mysterious is een aanstekelijke poppy rocker, geheel in de stijl van Tom Petty en Jeff Lynne. De song toont zijn sterkte in zijn eenvoud: geen ingewikkelde compositie, ‘gewoon’ een complexloze fraaie popdeun. En behoorlijk catchy. Je zingt het al snel mee ook. Enfin, perfect single-materiaal dus. Ja, Eric flikt het weer!

Geurts bezingt de lotgevallen van een man die zich afvraagt waar zijn vriendin ’s nachts uithangt. Soms verdwijnt ze zonder enig teken te geven. Het lijkt duidelijk dat ze hem bedriegt, en dat ze de relatie niet zo serieus neemt als hij. Heftige materie eigenlijk, maar de song klinkt bijzonder luchtig. Een ideale single dus.

Mysterious (It’s All Too Serious) is uit op Geurts’ eigen Flying Snowman Records-label.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More