Home nieuws Jus d’Orange van Lieven verschijnt na 45 jaar opnieuw op vinyl

Jus d’Orange van Lieven verschijnt na 45 jaar opnieuw op vinyl

by Bart Verlent

Lieven Coppieters, beter bekend als Lieven, bracht in 1976 zijn eerste en enige album Jus d’Orange uit op het prestigieuze platenlabel Asylum. Hij was de eerste Europese artiest die een plaat uitbracht op dit label. Marc Moulin (Placebo, Telex) schreef de arrangementen van de nummers en speelde samen met zijn Placebo-kompaan Bruno Castellucci heel wat van de instrumenten in op de plaat. De teksten werden geschreven door Jan De Vuyst, die later met Isabelle A heel wat hits scoorde.

© lieven

Jus d’Orange heeft 45 jaar nadat het album uitkwam nog niets van zijn glans verloren, de nummers Neerhof, Niemand Weet en Tuinfeest worden nog regelmatig op de radio gedraaid en duiken vaak op in de eindejaarslijstjes. Daarom brengt BLP Records het album op 4 juni terug uit in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren, op geel transparant vinyl.

Na Jus d’Orange werd Lieven vooral actief achter de schermen. Hij werkte in 1977 nog met Jan De Vuyst en Wim De Craene aan de musical Help, Ik Win Een Miljoen en in 1993 aan de NTGent-productie Jungleboek. Ook schreef hij nummers voor Isabelle A en in 2012 bracht Lieven enkele nummers van de plaat live op de Radio 1-sessie met Yevgueni.

Het album is verkrijgbaar via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More