Home Singles YARD ACT – Peanut (Zen F.C.)

YARD ACT – Peanut (Zen F.C.)

by Bart Verlent

Leeds was in de jaren 80 het mekka van de postpunk met bands als The Sisters Of Mercy, Gang Of Four, Red Lorry Yellow Lorry en The March Violets. Ook nu wordt er nog stevige postpunk gemaakt en dat bewijst Yard Act. Deze nieuwe band werd niet zozeer beïnvloed door stadsgenoten uit de jaren 80 dan wel door The Fall. Op hun vorige singles The Trapper Pelts en Fixer Upper horen we hoekige postpunk. Frontman James Smith declameert zijn teksten net zoals Mark E. Smith dat vroeger deed.

(c) Yard Act

Op de single Peanut gaat het eigenwijze viertal dezelfde weg op als in voorgaande singles. Het nummer vertelt het verhaal van een vrouw die haar ingebeelde, zwaar allergische man vermoord met een pindanoot. Je moet maar op het idee komen! Volgens de zanger (die ook de tekst schreef) is het eigenlijk een metafoor voor het feit dat we moeten accepteren dat iedereen een andere mening heeft.

Of Yard Act de fans van Idles, Shame en Fountaines D.C. gaan aanspreken met deze nieuwe single is zeer de vraag. Ze hebben een andere kijk op muziek en tekst dan hun generatiegenoten. Deze kerels hebben een bizar gevoel voor humor en verwerken die ook in hun songs en dát maakt deze band uniek. Wij zijn blij met dit nieuwe, tegendraads bandje dat de erfenis van Mark E. Smith smaakvol verderzet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More