Home Belgisch WOLF VANWYMEERSCH – Not To

WOLF VANWYMEERSCH – Not To

by Wouter De Sutter

Wolf Vanwymeersch (Elefant, The Van Jets, Gung Ho, Waldorf…) maakt zijn solodebuut en hoe! Not To, de eerste worp, heeft niets op met de neurotische krautsludge die hij als onderdeel van het gek-geniale Elefant aflevert. In zijn dooie eentje etaleert de bescheiden muzikant zijn songsmeedkunst zonder toeters of bellen.

(c) Anton Coene


Vorig jaar overleefde Wolf de lockdownblues en de confrontatie met zijn muzikale zelf met verve. Not To mag meteen een oorwurm van jewelste heten, met dank aan de minimal elektro die de song draagt en het geheel een lichte eighties touch meegeeft. Het landschap tussen Suicide en, pakweg, Mark Lanegan mag dan breed zijn, Wolf weet er op een interessante plaats te bivakkeren en het beste van beide uitersten te combineren.

De debuutsingle gaat een full album vooraf dat nog volop in de maak is en wordt vergezeld van een videoclip annex mini – docu. Twee maal voortreffelijk werk van fotograaf Anton Coene. De docu in alle tinten grijs, volgt Wolf die zich door de beslommeringen en muizenissen van alledag ploegt. Met behulp van muzikale invallen groot en klein, een caravan en duct tape. Jawel. Een bloednuchter, mooi portret tegen de achtergrond van een kouwelijk Vlaanderen. Te bekijken via You Tube.

Op 14 april wordt een live-sessie van Wolf gestreamd vanuit de Boma studio. Niet de studio van de befaamde worstenfabrikant, wel de muzikale broedplaats in het Gentse stadscentrum. Om naar uit te kijken. Stay tuned!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More