Home Singles JUSTIN SULLIVAN – Amundsen (earMUSIC/V2)

JUSTIN SULLIVAN – Amundsen (earMUSIC/V2)

by Bart Verlent

Al 40 jaar is Justin Sullivan de frontman van New Model Army, waarvan hij het enige nog originele lid is. Tijdens de lockdown begon Sullivan een soloalbum bij elkaar te schijven, 18 jaar na zijn eerste soloplaat Navigating By The Stars. Op het album Surrounded, dat op 28 mei verschijnt, begeleidt Sullivan zichzelf op gitaar en krijgt hij de hulp van Jon Thorne (Lamb) op bas, Tom Moth (Florence and the Machine) op harp, Tobias Unterberg, Henning Nügel en Shir-Ran Yinon op strijkers en zijn collega’s van New Model Army.

© Karim Hamid

Amundsen is de eerste single uit het album en die geeft je onmiddellijk een eerste dramatische inkijk in Surrounded. Sullivan houdt van verhalen over poolexpedities in het begin van de 20ste eeuw. Deze single is dan ook een ode aan Roald Amundsen die een race naar de Zuidpool aanging met Robert Scott.

Natuurlijk heeft Amundsen wel een typisch New Model Army kantje. Al klinkt het veel rustiger. Geen bombastische drums maar wel de warme bas van Jon Thorne, de subtiele harp van Tom Moth en de sfeervolle viool van Henning Nügel geven het nummer een apart