Home Singles WOLF VANWYMEERSCH – Fall From Grace (Consouling Sounds)

WOLF VANWYMEERSCH – Fall From Grace (Consouling Sounds)

by Bart Verlent

Wolf Vanwymeersch ontpopte zich op zijn debuutplaat The Early Years als een doorwinterde singer-songwriter met songs die compleet niet in de lijn liggen van zijn werk bij Waldorf, The Van Jets of Elefant. Op deze plaat blikt Wolf terug op zijn jeugdjaren wat hij combineert met songs die hij daadwerkelijk tijdens zijn jonge jaren schreef. Om de mooie plaat nog eens extra in de verf te zetten, krijgen we nog een single uit het album.

© Filip De Visscher

Op Fall From Grace flirt Vanwymeersch met krautrock waar een mechanische beat en eerder koele synth sequences het nummer voortsleuren. Dat combineert hij met een warme baslijn, akoestische gitaarakkoorden en een dromerige falsetstem.

Het nummer gaat in de richting van de perfecte pop van Talk Talk en Thomas Dolby.

Fall From Grace is nog maar eens het bewijs dat Vanwymeersch heel avontuurlijk te werk gaat en toch de pure song niet uit het oog verliest.

Je kan deze geweldige songschrijver aan het werk zien op 22 oktober op de Bright Lights sessions (samen met Nele De Gussem, Porcelain Id, Noa Lee en Guido Belcanto) in de Gentse Handelsbeurs. Op 16 december staat hij er ook maar dan in het voorprogramma van The Antler King.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More