Home Belgisch WINSTON – Korting in de Stripclub

WINSTON – Korting in de Stripclub

by Stefan Schemmann

Alle goeden dingen komen in reeksen van drie. Na de release van Blijf voorgoed bij mij en Ludwig, is hier de derde single van Winston in 2024, getiteld Korting in de Stripclub. Zoals beloofd, voor de derde keer met een cover ontworpen door illustratrice Elise Buntinx. Omdat het oog meeluistert.

De koninklijke koren die op de twee vorige singles te horen waren en die tranen van herkenning in de ogen van de overgebleven Queen-leden brachten, zijn hier bijna verdwenen. Ze verschijnen pas laat en dan meer op de achtergrond. Toch hoor je nog steeds het plezier dat Simon Alice Rene had in het arrangeren van de koorstemmen. Over het algemeen staat het plezier erg op de voorgrond.

Oorspronkelijk was het lied bedoeld als een humoristisch protest tegen Hou je Bek en Bef me van Merol. Tegen het feit dat seks altijd centraal moet staan in liedjes. Maar dat sloeg als thema nergens op en aldus verdween het naar het archief. Totdat het liedje werd teruggevonden en de draad weer opgepikt.
Winston ontdekte de offbeat en laat de coupletten klinken in reggaeritme, terwijl het refrein overgaat in een soort theater- of cabaretmuziek. Soortgelijke arrangementen kennen we bij Raymond van het Groenewoud. Evenzo het samenspel van grappige, goede teksten met vakkundig gearrangeerde muziek.

De vreemde vocale geluiden aan het einde van het nummer hebben nauwelijks iets te maken met erotiek, Serge Gainsbourg zou er moeten van glimlachen. Iemand die een nummer met de naam Doodgewone Stefan op zijn eerste album uit 2023 WNSTN heeft staan, is sowieso onze levenslange vriend. En deze single is ook gewoon heel leuk.

Luister ’s ochtends naar het liedje, dan begin je de dag met een goed humeur.

WEBSITE / INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More