Home Belgisch NAIMA JORIS – Whiskey Girl

NAIMA JORIS – Whiskey Girl

by Björn Comhaire

Dat Naima Joris beschikt over een uniek stemgeluid is al lang geen geheim meer. Diep, warm, gemarineerd in geestrijke drank en doorrookt als vettige Schotse zalm, klinken de keelklanken van deze wonderbaarlijke zangeres. Die klanken komen geweldig tot hun recht in een rustige omgeving, met eenvoudige begeleiding en in nummers die getuigen van enige doorleefdheid. Al vermoeden we dat zelfs de Naima Joris versie van 10000 Luchtballonnen aan de ribben zou blijven plakken…

Wie Joris al eens live aan het werk zag, weet dat ze zich tijdens elk optreden wel waagt aan een cover of twee en het werd dan ook tijd dat ze daar iets mee deed. Een album uitbrengen bijvoorbeeld. Natuurlijk was er al de Tribute to Daniel Johnson plaat maar op haar nieuwe Enjoy The Silence (verschijnt 29 november) gaat ze een stuk breder.

Tot aan de releasedatum verschijnt er elke maand een singletje en in juni verwelkomen we Joris’ versie van het ingetogen en in stil drama gedrenkte Whiskey Girl, een nummer van Gillian Welch.

Het nummer bevat eigenlijk maar acht lijntjes tekst en toch komt het geweldig stevig binnen. De sobere maar uitzonderlijk mooie gitaarbegeleiding van Vitja Pauwels heeft daar ongetwijfeld ook veel mee te maken. Chapeau!

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More