Home ReviewsAlbum Reviews ZOOL. – The Time Remaining (Belgian NeuMusik)

ZOOL. – The Time Remaining (Belgian NeuMusik)

by Patsker Omaer Beguin

De donkere periodes van het jaar jagen ons terug naar de meer intiemere geluidsproducties waarin we zool. in kunnen catalogeren. The Time Remaining is het vijfde album van onze landgenoot Gerry Vergult dat onder de alias zool. uitgebracht wordt. Vergult is ook bekend als Fred Angst en leverde reeds in het verleden interessant werk af als lid van Aroma Di Amore, Nasca en het muziektheater duo Peeters & Angst.

Op The Time Remaining zwerft Vergult door de ambient sferen van zijn vroegere werk. De beats zijn opvallend terughoudend en bewegen zich als ritmische rimpelingen doorheen de minimalistische gitaar en piano improvisaties. Zool. creëert een dralend klanklandschap met melancholische ambient texturen die een filmisch karakter hebben. Vergult zijn gitaar klinkt zowel duister dreigend als mysterieus waarbij de snaren in het nummer Melocoton op een bewuste manier in een vals klankspectrum geduwd worden. Dit veroorzaakt een gevoel van innerlijke tegenstrijdigheid die op duikt tussen de kabbelende geluidsdeiningen.

Zool. vermengt zowel postrock invloeden (Mogwai) als elektronica (Brian Eno) in zijn muziek. De geproduceerde geluidsstructuren nemen de luisteraar mee naar een rigide klankwereld die gedistilleerd werd uit een moeilijke zoektocht naar belangrijke zaken in het leven. The Time Remaining is een bundel bewustzijns- strelende muziek waar we, als voorbereiding op een nieuwe winterslaap, ons een tijdje in gaan vasthaken. Dit album is fysiek (lp en cd) uitgebracht op Belgian NeuMusik en digitaal op Wagonmaniac Music. De cd uitgave bevat vijf extra tracks die niet bij de digitale download versie zitten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More