Home Singles WILLIE BRANCH – Fall And Get Up Again (Eigen Beheer)

WILLIE BRANCH – Fall And Get Up Again (Eigen Beheer)

by Jochen Sansen

Daar is de zeemzoete klank van Bart Vervaeck zijn pedal steel terug en dat kan maar één ding betekenen! De nieuwe single Fall And Get Up Again van Willie Branch is een feit. De Oudenaardse zanger laat ons zo genieten van een tweede voorproefje van zijn opkomende ep die dit jaar zal uitkomen.

© Willie Branch

Ondanks een naamsverandering sinds zijn debuutep is er aan de muzikale formule niet veel veranderd. Toch bezorgt de nieuwe song ons een frisse smaak. Dat komt ongetwijfeld door de zweverige synthklanken die bij het nieuwe nummer zijn toegevoegd. Waar we bij zijn vorige release Woke Up In A Dream de invloed van The War On Drugs al meenden te horen, komt deze in de nieuwe single nog meer naar voren. Dit samen met de warme stem van Willem en een catchy refrein zorgen ervoor dat de song toegankelijk is voor een breder publiek. Toch blijft de band ook trouw aan het americana geluid met de pedal steel waar we dol op zijn.

Ook hier kon Willie Branch beroep doen op zijn ervaren bandleden Bart Vervaeck (Compro Oro) op de pedal steel, Nathan Ysebaert (Shht) op de gitaar, Eno Meulenbergs (Eno, Milo Meskens) op de bas, Jan Roelkens (Eno, Sioen, Hooverphonic) aan de keys en Emilio De Temmerman (Milo Meskens, Eno) op de drums. Daarnaast lijkt de band een vaste tandem te vormen met producer Matthias Stal. Voor de mastering deden ze opnieuw beroep op Grammy-winnaar Pete Lyman.

Met Fall And Get Up Again lijkt Willie Branch nogmaals te bevestigen dat er een sterke tweede ep aankomt dit jaar.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More