Home Singles WHITNEY – Blue / Twirl (Secretly Canadian)

WHITNEY – Blue / Twirl (Secretly Canadian)

by Bart Verlent

Op 16 september verschijnt Spark het derde album van het Amerikaanse duo Whitney, eigenlijk het vierde album maar blijkbaar telt de langspeler Candid niet mee omdat er enkel covers op staan. Vorige maand kregen we al een eerste voorproefje van het album met de single Real Love dat meer elektronisch en dansbaar klonk dan het materiaal dat Julien Ehlrich en Max Kakacek voorheen uitbrachten.

© Whitney

Nu brengt het duo ineens twee singles uit, die toch meer klinken dan wat we gewoon zijn van hen. Blue is een typische Whitney-song die heel zomers aanvoelt, met hier en daar wat jazzy invloeden waardoor we wat moeten denken aan Steely Dan. Bij Twirl speelt de elektronica ook een grote rol maar door de dromerige/zweverige sound heeft het toch ook wel een link met de vroegere sound van Whitney.

Stilletjes aan beseffen we dat we op Spark een andere Whitney zullen ontdekken. Maar als het in de richting gaat van deze twee nieuwe singles zal dat zeker geen slechte evolutie zijn. De gitaren zullen wat meer naar de achtergrond verdwijnen, maar het blijft nog steeds Whitney.

Op 8 november komt Whitney naar De Roma in Antwerpen om de nieuwe plaat voor te stellen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More