Home ReviewsAlbum Reviews WOMBO – Fairy Rust (Fire Talk)

WOMBO – Fairy Rust (Fire Talk)

by Bart Verlent

In 2017 brachten Sydney Chadwick, Cameron Lowe en Joel Taylor onder de naam Wombo de debuutplaat Staring At Trees uit waarop het trio lekker in het oor liggende hoekige noisepop bracht. Drie jaar late verscheen opvolger Blossomlooksdownuponus waarop Chadwick en co het noise-aspect achterwege lieten en zich meer focusten op het maken van echte songs, die nog steeds behoorlijk hoekig klonken. Nu is er het derde album Fairy Dust waarop het trio weer is geëvolueerd.

© Wombo

Op deze langspeler staan songs die ergens zweven tussen de werkelijkheid en de fantasie van het trio. Ze lieten zich tekstueel beïnvloeden door sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Anderson. Ondertussen zijn de hoekige songs een handelsmerk geworden van Wombo maar nieuw op deze plaat zijn de melodieuze refreinen en Chadwick die op een meer dromerige manier zingt.

Langs de andere kant kunnen ze nog redelijk zenuwachtig uit de hoek komen en klinkt Wombo soms als een furieuze postpunkband, maar door de zweverige stem van Sydney heeft dat dan ook weer iets lieflijks.

Telkens zoekt de band tegenstrijdige elementen op die perfect samen klinken. Soms haalt de band jazzinvloeden in hun songs die ze dan breien aan speelse artpop en ook dat is een zalige mix.

De derde Wombo plaat is echt een schot in de roos. Met veel variatie speelt het trio met diverse genres en ritmes en toch klinkt dat niet overdreven of chaotisch. Fairy Tails is zeker een plaatje om te koesteren en het blijft tot de laatste seconde boeien.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More