Home Singles WET SATIN – Rainbow Glint (Fuzz Club Records)

WET SATIN – Rainbow Glint (Fuzz Club Records)

by Ann Cnockaert

Het Californische duo Wet Satin, bestaande uit de voormalige Lumerians leden Jason Miller en Marc Melzer, brengt in aanloop van het nieuwe album nog een laatste single Rainbow Glint uit. Deze keer ging het duo in zee met Luis Vasquez (The Soft Moon).

Miller zegt over de nieuwe track: “Rainbow Glint is zeker een zomers nummer. Voor mij begint het te klinken als Angelo Badalamenti die uit zijn dak gaat op White Claw aan het einde van een van die onmogelijk lange julidagen voordat de zon ondergaat. De percussiebreak in het midden kwam er echt in een opwelling, maar we konden het gevoel niet helemaal goed krijgen. We leenden deze jingle bells die onze vriend had meegenomen uit Egypte en daarna gingen we naar een percussie winkel in Grass Valley en speelden met alles wat daar was totdat we een stel shakers en andere lawaaimakers vonden die ons tonaal bevielen, maar het was nog steeds niet helemaal goed. Dus stuurden we het nummer naar Luis van The Soft Moon, met wie we vroeger in Lumerians speelden, en hij voegde vreemde babygeluiden toe en een koebelsolo die alles een beetje samenbracht.

Rainbow Glint is een heerlijk repetitief nummer dat je helemaal meezuigt in zwoele, zomerse vibes.

Het debuutalbum wordt verwacht op 12 augustus en zal verschijnen via Fuzz Club Records.

Twitter – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More