Home nieuws HEATHER NOVA nieuw album en live concerten

HEATHER NOVA nieuw album en live concerten

by Hans Lenvain

Tekst: Hans Lenvain

Heather Nova, het meisje van intussen 55 lentes jong, komt met een nieuw album.

Tijdens haar vele optredens en tournees van een reeds respectabele carrière van 30 jaar, heeft Heather eigenlijk altijd al covers binnen gesmokkeld van artiesten als Neil Young, Chris Isaak, Nick Cave,… en ze kwam daar heel goed mee weg. Het paste gewoon in de playlist, in de setting, in het geheel.

Daarop gebaseerd komt ze nu met een album met enkel covers en eerlijk gezegd zijn we daar steeds wat bang voor. Want we weten allemaal dat covers niet altijd beter zijn, vaak geen meerwaarde hebben en – helaas – vaak zelfs afbreuk doen aan het origineel.


Onze wenkbrauwen fronsten dus toch een beetje toen we de perstekst hierrond binnenkregen. Te meer omdat Heather Nova zo’n sterke dame is in het schrijven van songs. Zij schrijft teksten en muziek met een gemak en gemoedelijkheid die je enkel bij de klasbakken terugvindt. Waarom zou uitgerekend zij zich wagen aan een album met covers?

Heather antwoordde hierop: “In de eerste plaats ben ik een songwriter maar ik heb ontdekt dat ik er ook van hou om soms songs te interpreteren. Voor mij is het coveren van een song het volledig ontkleden van die song en de productie ervan, alle ballast eruit gooien, tot ik bij de eigenlijke basis van het lied kom. Ik geniet ervan om tot de ziel/de emotie te komen van een song alsof het een song van mezelf is en om het dan te presenteren aan het publiek als een lied van mezelf. Vaak eenvoudiger en intiemer. Ik ben ook gefascineerd hoe songs geschreven door mannen, heel anders gaan aanvoelen als ze gezongen worden door een vrouw.”

En zo blijft deze dame ons toch weer verrassen. Want de singles die we reeds konden beluisteren, geven ons inderdaad het gevoel alsof het songs van haarzelf zijn geworden. Die singles zijn Waiting for a girl like you, Don’t stop believing, Never gonna give you up, Here comes your man en Firestone.
Allemaal gebracht door een Heather Nova zoals we ze kennen. Met af en toe dat beetje kippenvel op
onze ziel tijdens het beluisteren van de songs.

Iedere muziekliefhebber moet zich terecht zorgen maken als er een cover-album wordt gereleased. Het is een natuurlijke reflex die reden heeft van bestaan. Te vaak hebben we onze centen uitgegeven aan cover albums die – na slechts 1 maal beluisteren – in een lade verdwenen, diep in de spelonken van onze muziekverzameling, waar de albums geklasseerd worden in de categorie: Nooit meer beluisteren.

Maar niet in dit geval. Het album Other Shores zal terecht op het schap komen te staan naast de andere albums van Heather Nova. Een schap dat deel uitmaakt van vele schappen die wél mogen gezien worden als er bezoek langskomt.
Nog straffer? Je zal dit album zelfs van het schap durven nemen en daadwerkelijk in de geluidsdrager plaatsen terwijl je bezoek aanwezig is. Zeg dat wij het gezegd hebben!

Je kan Heather Nova live zien op volgende data:

10/10 – Het Depot, Leuven
12/10 – Stadsschouwburg, Kortrijk
13/10 – Den Amer, Diest
14/10 – CC, Evergem
15/10 – De Velinx, Tongeren
16/10 – De Singer, Rijkevorsel

InstagramFacebookWebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More