Home Belgisch WÅVERY – Safe

WÅVERY – Safe

by Felix Sandon

Muziek die alle tijd neemt om te ontvouwen: we zouden bijna vergeten dat ze bestaat. In tijden waarin Spotify dicteert dat een liedje binnen de dertig seconden moet openklappen en de aandacht van de luisteraar vasthouden, zwemt wåvery dapper tegen de stroom in en geeft ze haar nieuwe single Safe de tijd om ongehaast open te bloeien. Want ze weet dat ze de aandacht van de luisteraar wel vasthoudt met haar stem.

Die stem is dan ook de belangrijkste attractie van Safe. In het begin van het nummer zijn er enkel wat dromerige soundscapes die haar ondersteunen, na het eerste kwart worden de toetsen tastbaarder en pas voorbij de helft valt zachtjes dwarrelende percussie in. Voorts is er enkel en alleen de zangeres met het omarmende en, zoals de titel al laat vermoeden, veilige gevoel dat ze ons bezorgt. Ergens lazen we dat wåvery bedroompop maakt, maar na dit nummer zijn we niet meer zeker of we dat nu moeten lezen als bed-room-pop of be-droom-pop.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More