Home Singles WARM GRAVES – Nightfall/Daylight (Fuzz Club Records)

WARM GRAVES – Nightfall/Daylight (Fuzz Club Records)

by Nel Mertens

Wat er bij Fuzz Club Records verschijnt, trekt altijd meteen onze aandacht, want ze slagen er altijd in interessant duistere bands te pakken te krijgen. Zo was Warm Graves uit Leipzig (DE) ook meteen een project dat ons charmeerde. Electroproducer Jonas Wehner deelt zijn nieuwe single Nightfall/Daylight, dat na eerdere singles Neon, Sun Escape en Sound Sleeper, een volgende teaser is voor zijn aankomende lp Ease.

Het nummer klinkt als een oefening in koud dystopische synthpop, omgeven door minimalistische elektronica en Wehners dronende stem. Zelf omschrijft hij het als volgt: “Dit nummer is een gedrogeerd slaapliedje. Het is het geluid van half flauwgevallen zijn, slaapwandelend door de stad. Je kent dat rusteloze gevoel dat je krijgt als je door een plek gaat die je kent maar waar je jezelf niet helemaal in kunt plaatsen.”

Het nieuwe album Ease van Warm Graves, dat later deze maand uitkomt, is het langverwachte vervolg op het debuut Ships Will Come (2014). De zeven jaar brengt een transformatie met zich mee in het creatieve proces van Warm Graves, net zoals het menselijk lichaam zijn cellen elke zeven jaar vernieuwd: onze menselijke lichamen zijn zowel hetzelfde als geheel anders.

Nightfall/Daylight Is digitaal verschenen. Het nieuwe album Ease van Warm Graves verschijnt digitaal, op cd en op vinyl op 25/2 bij Fuzz Club Records en kan je reeds voorbestellen.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More