Home Singles WARHAUS – Open Window (PIAS)

WARHAUS – Open Window (PIAS)

by Bart Verlent

Maarten Devoldere heeft het de afgelopen jaar heel druk gehad met Balthazar waardoor zijn solo-project Warhaus wat in de vergetelheid geraakte. Vijf jaar na het tweede naamloze album komt Devoldere echter toch met een nieuw nummer.

© Warhaus

Wij vonden altijd dat het Warhaus-geluid nogal heel dicht bij de sound van Balthazar aanleunde en er zo eigenlijk weinig verschil was tussen beide. Op Open Window is dat deze keer wel iets anders. Devoldere liet een resem strijkers aanrukken wat een prachtig warm klankentapijt oplevert waarop hij als een crooner zijn woorden knap neerlegt.

Deze eerste single uit het te verschijnen derde Warhaus-album Ha Ha Heartbreak voelde voor Maarten aan als een bevrijding. Eindelijk eens een schaamteloos romantische track schrijven over liefdesverdriet en ontkenning. Het is een heel overtuigende song die ons doet denken aan Portishead, Serge Gainsbourg en Burt Bacharach. Wij zijn dan ook enorm benieuwd of alle nieuwe songs van Warhaus in deze nieuwe stijl zullen klinken.

Op 27 november stelt Warhaus de nieuwe plaat voor in de Gentse Handelsbeurs.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More