Home Singles WARHAUS FEAT. SYLVIE KREUSCH – Popcorn (PIAS)

WARHAUS FEAT. SYLVIE KREUSCH – Popcorn (PIAS)

by Bart Verlent

Blijkbaar zaten veel mensen al een tijdje te wachten op het derde Warhaus album Ha Ha Heartbreak dat Maarten Devoldere vorig jaar uitbracht. Deze maand is Devoldere op nationale clubtournee vertrokken, twaalf concerten die allemaal heel snel uitverkocht waren. Het album is ondertussen 1 jaar oud en om dat te vieren krijgen we nog een nieuw nummer dat hij nog ergens had liggen.

© Warhaus

Op Ha Ha Heartbreak verwerkt Devoldere zijn break up met Sylvie Kreusch, die dan ook voor het eerst niet meewerkte aan het album. Of Popcorn dateert van voor de albumopnames weten we niet, maar Kreusch is er wel op te horen.

Het nummer is Devoldere’s manier om te zeggen dat liedjes geen uitleg van de artiest behoeven. Voeg er zout of suiker aan toe naar smaak en geniet gewoon van het nummer. Toch verwerkte hij het recept van popcorn in de tekst… Het nummer heeft een lekker luie vibe die wel wat ruikt naar Serge Gainsbourg. Zeker als de strijkers invallen krijgen we een flinke knipoog naar de jaren ’70.

Dit nummer is te goed om het niet uit te brengen. We zijn dus helemaal in de wolken dat Popcorn nu toch het levenslicht zag en we zo toch nog eens kunnen genieten van de magie tussen Devoldere en Kreusch.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More