Home Singles WARDROBE – Vexed Question (DOX Records)

WARDROBE – Vexed Question (DOX Records)

by Bart Verlent

Na Goldilocks en Dead End Kids is het nu tijd voor single nummer drie uit het derde album Jason van Wardrobe, dat normaal gezien in de loop van dit jaar het licht moet zien. Met de eerste twee singles stapten Johan Verckist en co uit hun comfortzone met meer effecten op hun instrumenten, samples en verknipte beats. We leerden een andere kant kennen van Wardrobe, die vooral gekend zijn voor hun knappe songstructuren en catchy nummers.

(c) Wardrobe

We waren enorm te vinden over het nieuwe Wardrobe geluid maar op Vexed Question keren ze terug naar de basis. Dit is de meest toegankelijke single van de drie wat daarom niet negatief is, zeker niet. Verckist weet hoe hij nummers moet schrijven met veel variatie, die ook wel blijven kleven. Dat is hier niet anders.

Vexed Question opent met een aanstekelijke drum, een lekkere baspartij en een vrolijk keyboard riedeltje. Dan weten we al dat het niet meer kapot kan. Veckist heeft het nummer op een koele manier ingezongen zodat dit de song perfect aanvult. Zijn koele stem past perfect bij de vrolijkheid die toch wel in dit nummer zit.

Wardrobe heeft er weer een fijne single bij. Die voor hun doen een ingehouden zomers sfeertje heeft en zelfs vrij dansbaar is. We zijn nu al zeker dat de derde langspeler van deze gasten een plaat gaat worden met veel variatie en geweldige songs. Vexed Questions is in elk geval een single om duimen en vingers bij af te likken. Wij krijgen er niet genoeg van en zetten het nummer met veel plezier op repeat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More