Home Singles WANTHANEE – Cold Summers (V2 Records)

WANTHANEE – Cold Summers (V2 Records)

by Bart Verlent

In 2016 leerden we Wanthanee kennen via De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze maakte indruk met haar mooie, dromerige stem. Vorig jaar kregen we eindelijk het goede nieuws dat de “nachtegaal uit De Panne” een album ging opnemen dat zou verschijnen bij V2 Records. Ondertussen kregen we al drie bloedmooie singles (Mid Day Dream, Taipei en Soon) uit die debuutplaat.

© Wanthanee

We moeten nog wachten tot 22 oktober eer het album het licht zal zien en dus krijgen we nog een single. Cold Summers gaat over een langeafstandsrelatie die ze tijdens haar tienerjaren had met een jongen. Het was een koude zomer… Na een tijdje werd duidelijk dat niet alleen de zomer maar ook de relatie ijskoud was.

Alles in deze tekst klinkt koel en triest maar toch is het een intens warm nummer dankzij de warme arrangementen en de mooie stem van Wanthanee. De song wordt mooi opgebouwd met subtiele percussie, een akoestische gitaar, bas, dromerige soundscapes en warme strijkers. Maar de stem van Wanthanee trekt het meest aandacht naar zich toe.

Deze zomer zal zeker niet doorgaan als de warmste zomer ooit maar met deze song laat Wanthanee de temperatuur toch wat stijgen.

Op 9 november stelt Wanthanee haar album voor in de Ancienne Belgique in Brussel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More