Home Singles FAWN – Lay Down (Eigen Beheer)

FAWN – Lay Down (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Freya Dasseville speelt bas en gitaar bij The Pixels, Papilloon, Stadswacht en bij Commotie improvisatietheater. Drie jaar geleden begon ze voorzichtig aan haar eigen solo carrière. Het heeft uiteindelijke twee jaar geduurd alvorens ze besloot er echt tijd en moeite in te stoppen en de andere projecten waarin ze niet op de voorgrond staat wat meer naar achteren te duwen.

© Fawn

Ondertussen is Fawn uitgegroeid tot een band met Ruben Leribaus (The Pixels) op drums en percussie en Dries Debie (Wardrobe) op bas. Deze debuutsingle Lay Down heeft Dasseville evenwel volledig alleen ingeblikt. Ze leefde zicht volledig uit op de verschillende instrumenten en probeerde in de studio heel wat technieken uit wat een wondermooie single heeft opgeleverd.

Freya heeft een knappe, pakkende stem die erg goed past bij deze emotionele song. Ze heeft met de warme arrangementen ook iets heel straf neergezet. Het nummer bouwt rustig op naar een intense song die na elke luisterbeurt alleen maar beter wordt. Het zijn de kleine details die het nummer gewoon af maken.

Fawn levert met deze Lay Down een ijzersterk debuut af dat ons doet verlangen naar meer.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More