Home Singles W. PIKE EN ZIJN GLANZENDE GUIDO’S – Ik Bracht Een Bende Op De Been (Eigen Beheer)

W. PIKE EN ZIJN GLANZENDE GUIDO’S – Ik Bracht Een Bende Op De Been (Eigen Beheer)

by Ann Cnockaert

Met Ik Bracht Een Bende Op De Been haalt W. Pike en zijn Glanzende Guido’s opnieuw een Belcanto-klassieker vanonder het stof. Eerder kregen we al De Zonde Die Ik Nooit Beging waarin Pike en co het nummer in een hedendaagse alternatieve versie staken.

Ter ere van de enige echte troubadour des vaderlands, Guido Belcanto, ontbindt W. Pike opnieuw zijn duivels én zijn Glanzende Guido’s voor een schitterende bewerking van Ik bracht een Bende Op De Been. Van het origineel blijft weinig meer over dan de tekst, maar dat is ook niet het doel van het nummer. Pike en co zijn immers geen coverband. Ze mikken eerder op een oprecht muziekminnend publiek dat lak heeft aan genres en conformisme.

In de kleurrijke videoclip krijgen we surrealistisch absurdisme, waarbij werkelijk out of the box wordt gedacht. Ondanks de vreemde kronkels in het brein van Pike en co blijft de clip boeien tot het einde.

We blijven ons verbazen over de onmetelijke creativiteit van deze heren en hoe ze dat zo mooi kunnen linken aan onze Belpoplegende Belcanto.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More