Home ReviewsAlbum Reviews ALMEEVA – To All My Friends (Baciami Disques)

ALMEEVA – To All My Friends (Baciami Disques)

by Ann Cnockaert

To All My Friends is de titel van de nieuwe ep van Almeeva, het electro-pop/techno soloproject van Gregory Hoepffner (ook bekend van SURE., Kabbel, Time To Burn, Jean Jean…)

Opener To All My Friends is zo een nummer waar je instant blij van wordt. De song gaat over een reünie van vrienden na een periode van isolatie. De video speelt zich deels in Zweden en deels in de Franse Alpen af. Zowel Almeeva als gastzangeres Alice Jouchoux bevinden zich in een adembenemend decor van prachtige landschappen. Jouchoux tussen de bomen met de Alpen in de verte, de Zweedse Hoepffner intussen in een studio met glazen pui aan de rand van het water en met uitzicht op de zee en de rotsen.

Explorer brengt een hommage aan trans-artieste Beverly Glenn-Copeland en neemt haar universele boodschap mee op een piano-house reis: ” Doe het, doe gewoon waartoe je geroepen bent. Het maakt niet uit of iemand het wil, verken het toch maar”.

Ever Out Weatherall is onze favoriet. Het verhaal speelt zich af tijdens een nacht in China. Almeeva is er op toer en gaat van club naar club in een stad die hij niet kent. Hij belandt op vreemde feesten en de avond wordt afgesloten met een vette party.

Church of Ecstacy is prachtig maar duurt met amper één minuut veel te kort.

Slowly Fading sluit af met een kerk-mashup, met de hypnotiserende zang van Diane Pellotieri (van de slowcore band Pencey Sloe) over een modulaire beat geïmproviseerd door producer Christoffer Berg.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More