Home Singles W. PIKE EN ZIJN GLANZENDE GUIDO’S – De Zonde Die Ik Nooit Beging (Eigen Beheer)

W. PIKE EN ZIJN GLANZENDE GUIDO’S – De Zonde Die Ik Nooit Beging (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het oeuvre van Guido Belcanto lijkt aan een tweede leven te beginnen. Vorig jaar bracht Matt Watts een Engelse versie uit van Ik Weet Niet Waar Mijn Meisje Is en nu wil W. Pike En Zijn Glanzende Guido’s het volledig oeuvre van Belcanto aanpakken. W. Pike En Zijn Glanzende Guido’s willen de liedjes van Belcanto bekender maken bij een “alternatief” publiek. Ze doen dit door zijn songs helemaal te herwerken. Ze trekken de nummers binnenstebuiten en draaien ze ondersteboven, ze zwieren ze in de hakselaar, halen ze door de mangel, rekken ze uit of korten ze in, laten dingen weg en voegen zaken toe.

W. Pike maakte vroeger deel uit van de Limburgse band Very Carmel en kruipt na bijna 20 jaar uit zijn muzikale schulp om Guido Belcanto te eren. Het eerste nummer dat hij aanpakt is de klassieker De Zonde Die Ik Nooit Beging. Pike maakte er een negen minuten durende trip van die drijft op een triphop-achtige beat aangevuld met spacey soundscapes en een rustige gitaar.

Pike maakte er een heel psychedelische versie van, de absurde clip past er dan ook perfect bij. We zijn nu al benieuwd naar welke bizarre bewerkingen W. Pike nog voor ons in petto heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More