Home Belgisch (W) – Hubert (Eigen Beheer)

(W) – Hubert (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

(W) is het muzikale project van zanger/gitarist Wederik, die we ook kennen van Tribe, Blind Horny Toads en Bourbon Willie, en Sam Pieter Janssens, ook gekend van onder andere And Then Came Fall en DRIFTWOOD. Aangevuld met Stef op bas en Stoffel die de percussie en toetsen voor zijn rekening neemt. Met hun kleine Nederlandstalige liedjes met laagjes hebben ze de ambitie om de Vlaamse Spinvis te worden.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe ep van (W) waar Hubert de eerste single uit is. Het nummer gaat over een vereenzaamde man, die anders leert kijken. Deze song is geïnspireerd op de gelijknamige strip van Ben Gijsemans. De tekst en muziek zijn van de hand van Wederik en Sam Pieter Janssens heeft gezorgd voor de arrangementen.

Vanaf de eerste noten zijn we volledig mee met deze mooie innemende song. De warme stem van Wederik wordt omarmd door brede arrangementen. Naar het einde toe bouwt het nummer op naar een heel onverwacht subliem slot. Het nummer is vrij donker, het zou een compositie van Mark Oliver Everett kunnen zijn. (W) klinkt ier me andere woorden als een Vlaamse versie van Eels. (W) heeft ons verrast met een pareltje waar de tristesse van afdruipt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More