Home Belgisch VVYNN – Exhale/Moaning (Eigen Beheer).

VVYNN – Exhale/Moaning (Eigen Beheer).

by Didier Becu

In Aalst zijn ze altijd iets meer grappiger dan elders (hoewel), want net op het moment dat het doek over het jaar valt en iedereen al lang zijn eindejaarslijstje heeft ingediend komt VVYNN met een klein bommetje op de proppen. Nu goed, eerlijk is eerlijk, we hebben altijd in het trio geloofd, maar nooit gedacht dat we kippenvel zouden krijgen van hun sound en dat is nu wel het geval.

(c) : VVYNN

Wat we zeggen we? Een single? Neen, twee singles! Want laat het duidelijk zijn, VVYNN speelt graag buiten de lijntjes en wellicht dat ze daarom niet mee doen aan het afgezaagde stramien om iedere maand een single online te gooien. Gewoon de twee nieuwe nummers de wereld insturen zonder veel poespas, gewoon omdat ze er fier op zijn en terecht!

Tegenwoordig bestaat VVYNN uit zangeres-gitariste Angie Clopterop, drummer Jonathan Roseleth en bassist Jeroen Sergeant. Dat het klikt tussen de drie, hoor je. Dat ze enorm veel gegroeid zijn in hun sound ook.

Exhale gaat heel diep en blijft nijdig tot op de laatste seconde. Bijna even teneergeslagen als In The Shade Of The Sun van Kapitan Korsakov dat is. Vrolijk word je er niet van, behalve misschien door het feit dat je dit kleinood hebt ontdekt, want dit behoort tot het betere Belgische werk dat we gehoord hebben de laatste maanden.

Moaning tapt uit een ander vaatje, ook al blijft het ook hier kwaliteitswijn. Een traag opbouwende song die niet zou misstaan hebben op U.F.O.F. van Big Thief. Dat we dat schrijven, ja! VVYNN, hun bedje lijkt gespreid…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More