Home Belgisch BELTOON (REWIND) : FROZE x RICK DE VIK.

BELTOON (REWIND) : FROZE x RICK DE VIK.

by Bram Langmans

2019 was een erg goed jaar voor de Gents-Brusselse rapper Froze: zijn laatste single Witte Wolken gooit op dit eigenste moment nog steeds hoge ogen in De Afrekening van StuBru, maar ook de reeks audiovisuele kortverhalen die Fritz Tavernier deze herfst onder de titel Brieven Uit Brussel uitbracht wisten ons uitermate te charmeren.

(c) : FROZE

En alsof dat alles nog niet genoeg was, bracht Froze deze zomer ook nog eens de fantastische reeks Ottosessies, waarin hij drie maanden lang elke week schijnbaar achteloos een nieuwe track dropte vanop de achterbank van één of andere wagen. Die tracks werden tenslotte gebundeld onder de titel Ottosessies – De Mixtape, en het moet gezegd: daarmee leverde Froze wat ons betreft meteen ook één van de beste Nederlandstalige hiphop-albums van het jaar af.

Wij halen dan ook met veel plezier nog eens het fantastische Relax vanonder het stof: een ongelofelijk infectueuze poprap song met een overheerlijk refreintje van de Nederlandse Rick De Vik en een catchy beat van Emilio, waarover Froze langs de neus weg laat zien hoe dat moet: techniek, skills en creativiteit op alchimistische wijze transmuteren tot een song die fris, origineel en ook gewoon onweerstaanbaar lekker aanvoelt.

Graag hadden wij u de originele Ottosessie getoond, maar aangezien Youtube ons zegt dat die hier niet ingesloten kan worden, krijgt u dan maar de versie zoals ze ook op Ottosessies – De Mixtape terug te vinden is. Visueel iets minder interessant, maar daar staat dan weer tegenover dat op deze versie de audio – met dank aan Anders – duidelijk beter zit.

Naar het schijnt zou ook 2020 wel eens een mooi jaar voor Froze kunnen worden. Wij kijken er alvast naar uit.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More