Home Singles VITJA PAUWELS/EARLY LIFE FORMS – Latin Dancer (W.E.R.F Records)

VITJA PAUWELS/EARLY LIFE FORMS – Latin Dancer (W.E.R.F Records)

by Bart Verlent

Gitarist Vitja Pauwels is enorm gepassioneerd met muziek bezig en maakt deel uit van diverse projecten zoals Woolvs, Bombataz, Profound Observer, Naima Joris en Lara Rosseel. Daarnaast schrijft hij ook muziek voor zijn solo-project. Vorig jaar verscheen zijn soloalbum Drift By/Sink In en nu heeft hij een gloednieuwe band bij elkaar. Early Life Forms bestaat naast Pauwels uit Frederix Leroux (Flat Earty Society) op baritongitaar, Laurens Dierickx (Ben Sluys, Robin Verheyen…) op Hammondorgel en Casper Van De Velde (schntzl, Bombataz en Simba) op drums.

Vitja Pauwels © Björn Comhaire

Early Life Forms is ontstaan na het Mechelse BRAND! Festival in 2022. Vitja was er artist in residence en met de drie muzikanten speelde hij een concert samen met de legendarische gitarist Marc Ribot (John Zorn, Tom Waits…). Het optreden was een succes en leidde tot een album. Ribot zal op een aantal nummers te horen zijn op de debuutplaat van Early Life Forms die op 26 januari 2024 verschijnt bij W.E.R.F. Records.

Latin Dancer is het eerste voorproefje van die release en klinkt veelbelovend. De titel van het nummer is misschien wel wat misleidend want pure latin is deze track niet. De percussie en drums hebben wel een latin kantje maar het klinkt veel breder en avontuurlijker dan het genre.

Het is een speelse compositie die vol kleuren zit en die je meesleept in een zalige groove. Elke muzikant heeft een knap aandeel in het nummer, de zalige Hammond, het sublieme gitaarspel en de heerlijk drums. Latin Dancer klinkt als een match made in heaven.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More