Home Singles NEWMOON – Fading Phase (PIAS/Manifesto Records)

NEWMOON – Fading Phase (PIAS/Manifesto Records)

by Bart Verlent

2023 zal het jaar ingaan als dat van de grote terugkeer van shoegaze-giganten Slowdive die na zes jaar stilte een geweldige plaat afleverden. Geheel toevallig maken onze eigen Belgische vaandeldragers van het genre ook een terugkeer. Newmoon bracht in 2019 hun tweede langspeler Nothing Hurts Forever uit waarvan daarna nog de akoestische live ep Live@Caffénation verscheen en de Space Remixed ep. Nieuw werk werd er evenwel niet meer afgeleverd. Er werd ook nog aangekondigd dat het eerste album Space op vinyl zou uitkomen maar dat is nog steeds niet gebeurd. Het leek dan ook alsof de Antwerpse shoegazers de gitaren aan de haak hadden gehangen maar gelukkig is dat niet het geval.

© Nikita Krestovsky

Op 22 maart 2024 mogen we dan toch het derde album van Newmoon verwachten dat de titel Temporary Light zal dragen.

Fading Phase is de eerste single uit dat nieuwe album en die klinkt alvast veelbelovend. De intro ruikt naar Cocteau Twins, mede door de galmende Robin Guthrie akkoorden. Daarna blijft het zweverige sfeertje hangen dankzij de dromerige zang van Bert Cannaerts en de subtiele gitaren. Naar het einde toe wordt de shoegaze-wall of sound opgetrokken en krijgen we een geweldige climax.

Newmoon is terug met een ijzersterke single die erg verslavend werkt. In de bijbehorende clip zie je de band die een nachtje gaat stappen in Antwerpen en waar hun muziek perfect bij past.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More