Home Singles VITJA PAUWELS – Drift By (Eigen Beheer)

VITJA PAUWELS – Drift By (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Zet Vitja Pauwels in een lege kamer met een gitaar en een batterij effectpedalen en je ziet hem de eerste paar uur niet meer terug. Naast zijn werk met onder andere Bombataz, Cram Ration, Botanical Bodies, Naima Joris en WOOLVS doet hij het namelijk ook in z’n eentje.

Vitja Pauwels bij Naima Joris © Björn Comhaire

Het resultaat van al dat snaargepulk en pedaalplezier kon je horen op zijn solo debuut Day At Half Speed dat in 2019 verscheen. En nu dus ook in de nieuwe single Drift By dat het, meer nog dan de nummers op zijn debuutplaat, moet hebben van sfeerschepping en melodie.

In tegenstelling tot de songs op zijn debuut beperkt Pauwels deze keer het gebruik van samples, synths en ander speelgoed tot een minimum. Hij lijkt minder op zoek naar vernieuwing en experiment wat de puurheid en fragiliteit van Drift By ten goede komt. Of de mild sturende hand van Koen Gisen, die achter de knoppen stond, daar voor iets tussenzit is niet helemaal duidelijk.

De videoclip die Bert Juliaan Vercruysse bij het nummer is dan weer iets minder subtiel. ‘Less was, wat ons betreft, misschien toch ‘more’ geweest in dit geval.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More