Home Singles VINCENT-LAWRENCE – The Rising Sun (Eigen Beheer)

VINCENT-LAWRENCE – The Rising Sun (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vincent-Laurens Seys is te zien in de soap Familie, maar hij is ook singer-songwriter. In 2011 nam Vincent-Laurens deel aan Eurosong For Kids waar hij de tweede plaats behaalde. Negen jaar later heeft hij zijn eerste single uitgebracht onder de artiestennaam Vincent-Lawrence. De Limburger haalt zijn inspiratie bij Elliott Smith, Jeff Buckley, Bob Dylan, John Frusciante en Damien Rice. Maar hij wil vooral songs brengen in zijn eigen stijl, geen kopie zijn van één van zijn voorbeelden.

(c) Vincent-Lawrence

Deze eerste single klinkt vrij donker en heeft inderdaad een eigen geluid. Bij de eerste tonen dachten we even aan John Grant maar een beetje later neemt het nummer een andere wending en zijn we verrast door deze originele compositie. Seys krijgt op deze track de hulp van zijn zus Laura (die nog met Helmut Lotti heeft meegezongen en nu in diverse musicals meespeelt) en de talentvolle jonge producer Andris Barabas.

Met deze debuut-single heeft Vincent-Lawrence een mooi visitekaartje afgeleverd. Deze singer-songwriter weet hoe hij nummers moet schrijven, met genoeg diversiteit, alsook een origineel geluid neer te zetten. Dit schept hoge verwachten voor de toekomst.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More