Home Singles VERA SOLA – I’m Lying (City Slang/Konkurrent)

VERA SOLA – I’m Lying (City Slang/Konkurrent)

by Bart Verlent

Danielle Aykroyd is het liefdeskind van acteurs Dan Aykroyd en Donna Dixon. In 2018 bracht ze haar debuutalbum Shades uit onder de naam Vera Sola. Ze nam haar debuut volledig alleen op en toen de plaat uitkwam kon iedereen voor het eerst haar zangtalent beluisteren. In 2019 trok ze opnieuw de studio in voor de opvolger maar het heeft nog een paar jaar geduurd voor het ding echt klaar was. Op 2 februari krijgen we eindelijk het resultaat onder ogen en verschijnt het album Peacemaker.

© Vera Sola

Voor de nieuwe plaat liet Danielle zich inspireren door muziek gaande van New World Symphony van Dvorak tot de ratelende percussie en vervormde gitaar van Tom Waits uit de jaren ’80. I’m Lying is de derde single uit het tweede Vera Sola album en het klinkt weer veelbelovend. Het nummer heeft iets warms en mysterieus. De doorleefde stem van Aykroyd speelt de hoofdrol en de knappe arrangementen vullen die prachtig aan.

Na The Line en Desire Path is dit weer een knappe ruwe diamant die ons diep raakt. Als we Vera Sola moeten vergelijken dan komen Lana Del Rey en Madeleine Peyroux bij ons opborrelen maar eigenlijk heeft deze Amerikaans/Canadese een eigen, uniek geluid.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More