Home Singles BUTTERFLY BULLDOZER – Tank (Tempest Of Noise)

BUTTERFLY BULLDOZER – Tank (Tempest Of Noise)

by Bootsie Butsenzeller

Catchy bandnaam die al meteen weggeeft dat we een zachtaardige muzikale pletwals mogen verwachten. Ze lanceren een single in afwachting van hun debuutep. Persinfo is vaag en spacey, bandleden zouden luisteren naar de namen Captain Fuzz, OB 1, Zarkor, Rocket en Professor Tricks. Edoch vermoeden we dat het een bende uit het zuiden des lands of Frankrijk betreft. Het gebezigde Engels is namelijk niet geheel accentloos.

© Butterfly Bulldozer by Vincent Allix

Die ep is op 16 februari gepland, single Tank krijgen we nu voor de kiezen en is een toffe bijeen gepikte groovy mofo. Snuifjes Talking Heads, The Clash en The Cramps onder hedendaagse led lampen zorgen voor een feestje voor de zintuigen en de benen. Zeker als ze de boel halverwege laten inzakken voor een psychedelisch intermezzo en zo de track laten afklokken op bijna zeven minuten, want dat verraadt alvast dat hun bedoelingen niet louter commercieel van aard zijn. En dat lieve kindjes is in deze tijden steevast een verademing. Ze komen dus in vrede.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More