Home Singles VENUS IN FLAMES – River Of Life (Safe Haven Records)

VENUS IN FLAMES – River Of Life (Safe Haven Records)

by Bart Verlent

Dit jaar is het tien jaar geleden dat singer-songwriter Jan De Campenaere met zijn project Venus In Flames hun laatste album Funeral Dancer uitbracht, het is ook twintig jaar geleden dat het debuutalbum Notes Of Tenderness verscheen. Na tien jaar stilte is de band er helemaal terug. In september verschijnt het nieuwe album River Of Life waarvan het titelnummer recent op single werd uitgebracht.

© Venus In Flames

River of Life is een autobiografisch nummer over de rollercoaster aan emoties die Jan over zich heen kreeg na het overlijden van zijn moeder aan hartfalen in 2020. Het nummer gaat over omgaan met ups en downs, kopje onder gaan, boven water komen en proberen te blijven drijven op de woelige wateren van het leven. Maar ook over altijd blijven uitkijken naar het lichtpunt, ergens achter de horizon.

Na tien jaar stilte weet Venus In Flames nog steeds hoe ze een catchy song moeten schrijven. Dit is een melancholisch popnummer waarin Jan zichzelf begeleidt op piano terwijl drum en bas heel subtiel aanvullen. We horen hier Venus In Flames op zijn puurst, een mooi geslepen diamantje dat de comeback van dit project perfect aankondigt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More