Home Singles VENTUS – Gloria

VENTUS – Gloria

by Bart Verlent

Sinds vorig jaar is Ventus uitgegroeid van een duo tot een volwaardige vijfkoppige band. Dat heeft er ook voor gezorgd dat het Ventus-geluid voller werd en dat er meer kracht in de nummers zit. Dat viel al op in de single Island die de band in april van dit jaar uitbracht en ook in de nieuwe single komen ze steviger uit de hoek.

© Ventus

Gloria zal terug te vinden zijn op het debuutalbum Parts Of Us dat op 14 oktober verschijnt en dat ingeblikt werd met Iskander Moens die de productie en de mix voor zijn rekening nam. Het nummer gaat over een meisje waar iedereen naar opkijkt. Ze heeft de puurste intenties en bakken talent waardoor ze veel jaloezie opwekt.

Bij de intro worden we overweldigd door een stevige, overstuurde gitaar, iets wat vrij unieks is voor Ventus. In de strofe verdwijnt de gitaar meer naar de achtergrond en krijgen we terug het meer ingetogen geluid waar de band voor bekend staat. In de strofe komt de gitaar terug en krijgen we dus een nieuw, stevig geluid van deze Gentse band.

Het geheel klinkt heel overtuigende en met die stevigere gitaar brengt Ventus meer variatie in het nummer.

Je kan Ventus live aan het werk zien op:

29/09 – Zebrastraat, Gent
07/10 – Shanti, Gent
13/10 – Charlatan, Gent

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More