Home Singles BILL CALLAHAN – Coyotes

BILL CALLAHAN – Coyotes

by Hans Verhoeven

Beetje raar. Het is een Amerikaan, zeer zelfs, maar hij heeft die verdronken snik in zijn stem van Stuart Staples, Tindersticks. Een stem als van koffiegruis in de ochtend en Irish Coffee in de nacht als de demonen zich gaan roeren.

Nu heeft William Rahr Callahan, Bill voor allen en iedereen, wel al wat uit. Als Smog, ooit, maar sinds een jaar of tien onder de naam die de zijne is en zal blijven.

En in oktober, nu nog veraf als we dit schrijven maar steeds dichterbij, verschijnt YTI⅃AƎЯ, zijn zoveelste lp, wat een belachelijke titel is voor een lp maar goed. Wij zijn slechter maar we lopen geen hernia op om de titel te lezen. Jullie wel? De grote Tom Waits, ooit: “Reality is for people who can’t handle drugs”. Dat was een tip.

Maar dit is de single waarin coyotes niet gaan jagen maar juist gaan luisteren naar Coyotes want het is een sterke song, héél JJ Cale, heel verstillend en verkillend en dan nog maar een laatste glas en dan op weg naar ergens waar het ook niet beter is maar waar je misschien blijft hangen, zoals wij bij dit. Wij zijn dan ook een beetje raar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More