Home Singles VENTUS – Fire

VENTUS – Fire

by Bart Verlent

Vier jaar geleden begonnen Emma Demoor en Gonzalo Temmermans breekbare akoestische nummers te maken onder de naam Ventus. Ondertussen is Ventus uitgegroeid tot vierkoppige indie-/ dreampop band met Tijl Coorevits op gitaar en toetsen en Rune De Groote aan de drums. Begin dit jaar brachten ze hun laatste single Un Minuto Más uit als duo en Fire is hun eerste single met de nieuwe line-up.

© Ventus

Demoor heeft soms last van een writers block en in Fire schreef ze daarover. In deze song wordt vooral het accent gelegd op de drum en moest de piano plaats maken voor synths. De mooie samenzang tussen Emma en Gonzalo is gebleven maar de sfeer en het groepsgeluid zijn serieus veranderd. Alles klinkt nog dromerig maar door de intense drums en het fijne gitaarwerk klinkt alles meer in evenwicht.

We waren al zot van de breekbare songs van Ventus als duo, maar met Fire gaan ze een positieve stap verder. Deze single is het eerste voorproefje van een nieuwe ep die ze in september in de Antwerpse Trix gaan opnemen met Iskander Moens (Hyper) achter de knoppen.

Fire was een onderdeel van hun GIP aan het Muda Kunsthumaniora, volgend jaar gaan ze hun muzikaal talent verder vervolmaken op het KASK en Conservatorium van Antwerpen. Met zo’n knappe single hebben ze hun jaren aan het Muda mooi afgesloten en het is tevens ook een prachtig visitekaartje voor een nieuw begin.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More