Home Singles SLOW CRUSH – Hush (Church Road Records/Quiet Panic Records)

SLOW CRUSH – Hush (Church Road Records/Quiet Panic Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar werkte onze nationale shoegazetrots Slow Crush hard aan nieuwe materiaal wat op 22 oktober eindelijk zal resulteren in het tweede album Hush. Begin dit jaar verscheen een nieuwe persing (dit is ondertussen al de vierde persing) van hun straffe debuutplaat Aurora op hun nieuwe labels Church Road Records in Europa en Quiet Panic Records in Amerika. Die nieuwe persing kwam er omdat de band niks meer te maken wou hebben met hun vroegere label Holy Roar Records, nadat de oprichter ervan werd beschuldig van seksueel misbruik.

© Slow Crush

De nieuwe Slow Crush plaat bestaat uit nummers die geschreven zijn tijdens het touren en onverwachte wendingen tijdens de pandemie. Volgens de band zal op het album hun donkerste maar ook hun meest hoopvolle muziek staan. Tijdens het schrijven nam de aandacht voor deze Belgische band enorm toe in de VS.

Op de laatste Slow Crush single Reel/Pale Skin viel op dat de band niet enkel meer een straffe geluidsmuur wil optrekken maar dat er ook gewerkt wordt aan subtiliteit en het dromerige aspect. Met de eerste single van de gelijknamige plaat Hush blijven Isa Holiday en co deze sterke, zweverige weg volgen.

Het nummer begint vrij dromerig, wat in de lijn van Cocteau Twins, maar wat later wordt er een indrukwekkende “wall of sound” opgebouwd die het nummer volledig open trekt. De rust keert even terug maar daarna wordt de gitarengeluidsmuur opnieuw opgetrokken. Isa vult, zoals altijd, de track aan met haar zachte, zalvende stem.

Het is Slow Crush weer gelukt om een fantastische en indrukwekkende song af te leveren. Wij kijken al reikhalzend uit naar het nieuwe album.

Voor de band op tournee vertrekt naar U.S.A, U.K. en Europa spelen ze ook nog in ons land. Je kan Slow Crush hier aan het werk zien:
20/10 – Botanique, Brussel
06/11 – Trix, Antwerpen
12/11 – Duyster Festival, Gent
28/11 – MOD HASSELT
14/01 – Cactus club BRUGGE

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More