Home Singles VASTENAVONDT – The Water’s Gone

VASTENAVONDT – The Water’s Gone

by Bart Verlent

De Leuvense singer-songwriter Piet Vastenavondt bracht de afgelopen jaren twee albums uit onder de naam Pete. Blijkbaar maakte de Engelse versie van zijn voornaam het heel moeilijk om zijn muziek te vinden. Daarom brengt hij op 3 november zijn derde langspeler Call Me An Angel uit onder zijn achternaam.

Vastenavondt maakt muziek waar hij de invloeden die hij van thuis uit meekreeg (van Jimi Hendrix, The Beatles, Charles Aznavour tot Glen Miller) in verwerkte.

© Vastenavondt

Bovenstaande invloeden zijn niet echt terug te vinden op de single The Water’s Gone. We horen eerder overtuigende americana, vooral dankzij het sublieme slidegitaarwerk van Dirk Lekenne. Piet heeft trouwens een knappe, doorleefde stem die perfect past bij dit genre.

Het lied gaat over de impact van de onmenselijke situatie in de Oekraïense havenstad Marioepol op haar inwoners. Het is een pakkend en meeslepend nummer.

Op 3 november stelt Vastenavondt zijn nieuwe langspeler voor in MUZEcafé in Heusden-Zolder.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More