Home Singles VAN MORRISON – This Loving Light of Mine (Virgin)

VAN MORRISON – This Loving Light of Mine (Virgin)

by Hans Verhoeven

Even een anekdote. Het is ergens in de jaren negentig en zowel Van Morrison als Bob Dylan spelen in Rome. Dylan en zijn vriendin zoeken een restaurant en vinden er eentje, waar Van Morrison met zijn vriendin al zit. Er wordt aangeschoven. En er valt stilte. De twee vrouwen beginnen dan maar een conversatie over de juiste zonnecrème terwijl de heren eten. Dylan en zijn geliefde gaan weg. Er is geen woord gewisseld. En dan zegt Van: “Always good to see Bob.”

©Van Morrison

Het is typisch voor Van Morrison, professionele brompot. Hij haat ons. Houdt enkel van De Heer en van versgevangen vis uit zijn Ierland. Maar, belangrijker: hij is nog actief. Want hij zal het genre van de skiffle eren op zijn miljoenste lp Moving On Skiffle, waarop hij zijn voorbeelden uit de skiffle (het genre dat Groot-Brittanië ooit over de golven deed heersen, zo begin jaren zestig) eert. Dit, This Loving Light Of Mine, is al de vierde single terwijl de lp pas in maart te verkrijgen valt.

Obscuur, want niemand weet wie het schreef. Maar Van is op zijn 77ste in topvorm net als zijn band want dit swingt. Nu wij nog. Op 4 juli in de Elisabethzaal, de dag erna in het Koninklijk Circus. Wie nog eens een legende live wil zien en horen weet ook weer wat te doen.

Geen dank.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More