Home Concerttip CONCERTTIP: Rick de Leeuw en Band (11/03)

CONCERTTIP: Rick de Leeuw en Band (11/03)

by Hans Verhoeven

Nee, Rick de Leeuw is niet meer het Amsterdamse straatschoffie die nummer 14 wou worden, zoals zijn held uit Betondorp, Johan Cruyff. Die met zijn groepje van straatschoffies Tröckener Kecks startte, nadat hij in de al even Amsterdamse Paradiso er in 1977 The Jam zag. De Kecks rolden over hun Nederland en ons Vlaanderen terwijl Rick de Leeuw toen al romans in gedachten koesterde. Zoals schrijfsels over oude zangers en kijk: er staat een oude(re) zanger op het podium.

Evenwel niet alleen: met Jan Hautekiet (keyboards), Axl Peleman (bas), Jens Roelandt (drums) en gitaristen Manu Huylebroeck en Roeland Vandemoortele brengt Rick De Leeuw heden, wat dus nu is en eigenlijk voor altijd, en zijn verleden, zijn geschiedenis, live, voor het nut van het algemeen maar vooral voor jou.

Verwacht geen punkrock, verwacht bovenal een bloemlezing uit een eeuw Nederlandstalige muziek door een door die muziek gelouterd man en zijn groep.

Zaterdag 11 maart in YAP, Leopoldsburg. VVK 20€ – Kassa 25€. Info: www.rickdeleeuw.be en Yap

FacebookevenementFacebook Rick de LeeuwInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More