Home Singles VAN MORRISON – Streamline Train

VAN MORRISON – Streamline Train

by Hans Verhoeven

En wie zijn wij of wie denken wij wel te zijn door hier iets over te schrijven? Nu niet dat we op de knieën gaan voor Van Morrison maar toch, enfin, een beetje. Een beetje veel zelfs. Het is een legende, wat in veel gevallen een overroepen woord is maar in zijn geval (en dat van Dylan) dus niet.

©Van Morrison

Van eert zijn jeugd en hij mag dat (hij mag alles) graag doen met een plaat vol covers van plaatjes die van Van The Man maakten. Uit zijn jeugd in het oude Dublin, lang voor hij er zijn groepje Them naar adem hielp happen, lang voor meesterwerken als Astral Weeks of Moondance.
Dit is de single – de lp is er pas in maart – en het is dus een cover van bluesgoeroe Red Nelson (1907-1970) en ja, wat erover te schrijven? Het is passie, wat oudere mannen en gepatenteerde brompotten als Van Morrison nog wel eens kunnen hebben. Het stoomt. Het betaamt om erbij te drinken en te roken en allerminst weloverwogen van ‘Ja!’ op mee te knikken. Doe dat dan hé!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More